بررسی مهم‌ترین قوانین مالیاتی برای شرکت‌ها

در صورتی که به دنبال یافتن پاسخ پرسش‌های خود در خصوص قوانین مالیاتی شرکت‌ها هستید به صفحه درستی مراجعه کرده‌اید. ما در این صفحه اطلاعات مهم و تخصصی در خصوص مهم‌ترین قوانین مالیاتی برای شرکت‌ها را به شما عزیزان ارائه خواهیم داد. ابتدا لازم است به عنوان یک پیش زمینه عنوان کنیم که مالیات یکی از منابع اصلی درآمد دولت‌های مختلف محسوب می‌شود.

مهم‌ترین قوانین مالیاتی

این منبع درآمد تنها مختص به کشور ایران نیست. بلکه در کلیه کشورها از مردم و کسب و کارهای مختلف اخذ می‌شود.

برای اینکه میزان دقیق مالیات مشخص شود باید نسبت به قوانین مالیاتی اشراف کامل داشته باشید. با تکیه بر این قوانین می‌توانید محاسبه دقیق میزان مالیات مجموعه خود را به دست آورید. این محاسبه دقیق به شما کمک می‌کند تا در دام جرایم سنگین مالیاتی نیفتید و همچنین بتوانید با مدیریت مالی صحیح مجموعه خود به سودآوری مناسبی دست پیدا کنید.

مالیات چیست؟

برای بررسی مهم‌ترین قوانین مالیاتی ابتدا لازم است یک معرفی جامع و کلی در خصوص مالیات ارائه دهیم. مالیات بخشی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی را شامل می‌شود. در واقع با توجه به میزان دستمزد و حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی میزان مالیات نیز متغیر خواهد بود. با توجه به اینکه ما در این مقاله قصد داریم در خصوص مهم‌ترین قوانین مالیاتی شرکت‌ها صحبت کنیم. پس به سراغ معرفی انواع مالیات اشخاص حقوقی یا همان شرکت‌ها می‌روید.

انواع مالیات شرکت‌ها

  • مالیات بر درآمد

مالیات بر درآمد درصدی از حقوق اشخاص را در بر می‌گیرد. در واقع با توجه به اینکه شخص حقوقی چه میزان درآمد و عوایدی از مجموعه و کسب و کار خود به دست می‌آورد، باید با توجه به این مبلغ درصدی از این درآمد را به عنوان مالیات به دولت بپردازد.

  • مالیات ارزش افزوده

یک کالا یا خدمات از مرحله آغاز تولید تا مراحل پایانی توزیع از مراحل زیادی عبور می‌کند. در این مراحل مبلغی به عنوان مالیات ارزش افزوده به کالاها یا خدمات اختصاص می‌یابد که خریدار نهایی باید این مبلغ را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده بپردازد.

  • مالیات حقوق و دستمزد

این مالیات به هر نوع کسب و کاری که دارای درآمد است تعلق می‌گیرد. در واقع هر مجموعه‌ای که با انجام فعالیت اقتصادی به کسب درآمد بپردازد باید نسبت به پرداخت مالیات حقوق و دستمزد اقدام نماید. در غیر این صورت به عنوان یک شخص متخلف شناسایی شده و مشمول جرایم سنگین مالیاتی می‌گردد.

شما عزیزان می‌توانید برای محاسبه و اطلاع دقیق از میزان مالیات مجموعه خود نسبت به استخدام حسابدار مالیاتی اقدام کنید. بدین ترتیب هیچ‌گونه خطایی در محاسبه امور حسابداری و مالیاتی مجموعه شما رخ نخواهد داد. این اشخاص با اطلاع از مهم‌ترین قوانین مالیاتی و همچنین تخفیف‌های مالیاتی به شما کمک می‌کنند تا ضمن اینکه اعتبار مجموعه خود را حفظ می‌کنید و مشمول جرایم سنگین مالیاتی نمی‌شوید در هزینه‌های خود نیز صرفه‌جویی کنید.

چند نکته مهم در خصوص مهم‌ترین قوانین مالیاتی

  • مالیات بر درآمد به اشخاصی تعلق می‌گیرد که ثبت شرکت انجام داده باشند و پس از آن به کسب درآمد بپردازند. برای تعیین دقیق مالیات بر درآمد باید میزان سود و زیان مجموعه محاسبه گردد و پس از کسر معافیت‌های مالیاتی میزان دقیق این مالیات مشخص شده و به دولت پرداخت گردد.
  • برخی از شرکت‌ها مانند شرکت‌های کشاورزی، تولیدی، معدنی یا شرکت‌های دانش بنیان از پرداخت بخشی یا تمام مالیات معاف هستند.
  • برای ارائه اظهارنامه مالیاتی لازم است ابتدا نسبت به پیش ثبت نام و دریافت رمز عبور، کد رهگیری و کد اقتصادی اقدام کنید. پس از آن می‌توانید تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی را انجام دهید.

با توجه به اینکه مهم‌ترین قوانین مالیاتی دارای پیچیدگی و گستردگی زیادی هستند. اگر خود کارفرما بخواهد شخصاً به این مسائل اشراف داشته باشد قطعاً باید وقت زیادی را صرف آموزش و آزمون و خطا نماید. اما بهترین راهکار این است که نسبت به استخدام حسابدار مالیاتی اقدام کنید. حسابدارهای مالیاتی کلیه امور مربوط به مالیات و حسابداری امور مالیاتی را برای شما انجام خواهند داد. در واقع حسابدار مالیاتی مسئول رسیدگی به صورت‌های مالی مختلف نیست و تنها به مباحث مالیاتی شرکت نظارت دارد.

در صورتی که از طریق مطالعه این مقاله به پاسخ پرسش‌های خود درباره مهم‌ترین قوانین مالیاتی دست پیدا نکرده‌اید. می‌توانید سایر مقالات موجود در سایت را مطالعه نمایید. همچنین شما عزیزان می‌توانید از طریق برقراری ارتباط با کارشناسان و مشاوران مجموعه ما به صورت رایگان پاسخ سوالات حسابداری و مالیاتی خود را دریافت کنید.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید