نکات مهم در ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی

شرکت‌ها و تاجران حقیقی هر ساله باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند. این نوع مالیات به عنوان مالیات بر درآمد محسوب می‌شود. مودیان مالیاتی باید نهایتاً تا پایان خرداد ماه سال جاری نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی سال قبل اقدام کنند. طی این فرآیند باید میزان سود، زیان، هزینه‌ها، استهلاک و … اعلام گردد. در صورت عدم اعلام این مبالغ از سوی مودیان مالیاتی مبلغ مالیات توسط ممیزین اداره مالیات تعیین خواهد شد. 

ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی

در نهایت برای اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، مالیات خود را محاسبه و پرداخت کنند بایستی مراحل ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی را به درستی انجام دهند.

 برای آگاهی لطفا کلیک کنید: معافیت مالیاتی چیست و شامل چه مشاغلی می شود؟

 

نحوه تهیه ثبت و ارسال اظهار نامه مالیاتی

امروزه کلیه مراحل ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی به صورت ارسال الکترونیکی انجام می‌گیرد.

مودیان مالیاتی حقیقی جهت تسلیم اظهارنامه باید ثبت نام الکترونیکی خود را تکمیل کنند. این مودیان در صورتی که برای واحدهای مشارکتی اقدام به تسلیم اظهارنامه کنند ارائه یک اظهارنامه برای کلیه شرکا کافی خواهد بود. اطلاعات مربوط به شرکا در چنین واحدهایی جهت تسلیم اظهارنامه مالیاتی از طریق سامانه ثبت نام کد اقتصادی بارگذاری خواهد شد. پس در چنین شرایطی حتماً پیش از ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی نسبت به ثبت نام و تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام کد اقتصادی اقدام کنید.

مودیان مالیاتی حقوقی نیز جهت تسلیم اظهارنامه به تکمیل اطلاعات ثبت نام، نام کاربری، کلمه عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام احتیاج خواهند داشت. اگر هر یک از این شروط وجود نداشته باشند سامانه کد خطای ۵۰۴ نمایش خواهد داد.

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانیان ساکن داخل یا خارج کشور که معاف از مالیات نیستند؛ مانند ناشران و همچنین اتباع غیرایرانی که در ایران درآمد دارند باید مالیات بپردازند.

مراحل ثبت و ارسال اظهارنامه مالیات

  1. انجام پیش ثبت نام کد اقتصادی جهت دریافت کد رهگیری
  2. تائید اطلاعات پیش ثبت نام
  3. دریافت پاکت نامه شامل اطلاعات کاربران
  4. ثبت نام کد اقتصادی
  5. مورد تائید قرار گرفتن اطلاعات ثبت نام
  6. دریافت و تکمیل اظهارنامه الکترونیکی و ارسال آن
  7. دریافت کد رهگیری
  8. دریافت قبوض پرداختی مالیات و پرداخت الکترونیکی آن
ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی

رعایت این نکات مهم در ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی ضروری است:

  • ارائه اظهارنامه الکترونیکی باعث می‌شود تا کلیه مراحل و اطلاعات به درستی طی شوند و ثبت هیچ مرحله یا اطلاعاتی فراموش نگردد. همچنین در صورت بروز خطا یا مشکل در ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی سیستم کد خطا نمایش خواهد داد. پس حتما اظهارنامه را با صورت الکتریکی تکمیل و ارسال کنید.
  • حتما سال مالی و مالیاتی خود را به طور دقیق مشخص کنید و یک بازه زمانی معین برای خود تعریف کنید. سال مالی و مالیاتی مودیان حقوقی یکسان نیست. به همین دلیل جهت حساب کتاب دقیق مالیاتی باید حتما سال مالی خود را مشخص کنید. توجه داشته باشید که اشخاص حقوقی باید حداکثر تا پایان چهار ماه اول سال شمسی که مبنای تعیین سال مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی است نسبت به تسلیم اظهارنامه اقدام کنند.
  • چنانچه جزو اشخاصی هستید که از معافیت مالیاتی برخوردارید لازم نیست نسبت به ثبت و ارسال اظهارنامه اقدام کنید.
  • در صورتی که جزو اشخاص حقوقی هستید که فعالیتی انجام نمی‌دهید باید اظهارنامه خود را به صورت سفید تحویل دهید. توجه کنید که در چنین شرایطی به هیچ وجه این ریسک را نکنید که ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی را انجام ندهید. در این صورت شما به عنوان متخلف شناخته خواهید شد.
  • اگر اظهارنامه مالیاتی را ارسال نکنید یا در تکمیل آن صداقت نداشته باشید مشمول جریمه خواهید شد. این جریمه برای اشخاص حقوقی ۳۰ درصد از مبلغ مالیات و برای اشخاص حقیقی ۱۰ درصد از مبلغ مالیات است. در مقابل اگر در تسلیم اظهارنامه خوش قول و صادق باشید و اظهارنامه شما به مدت ۳ سال پیاپی مورد تائید قرار گیرد، پنج درصد جایزه خوش حسابی نسبت به مالیات‌های پرداخت شده دریافت می‌کنید.
  • چنانچه در تکمیل فرم اظهارنامه و اطلاعات مربوط به آن دچار اشتباه شده باشید، این امکان وجود دارد که بتوانید یک ماه قبل از به پایان رسیدن تاریخ انقضای تسلیم اظهارنامه نسبت به تصحیح آن اقدام کنید. پس حتماً ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود را پیش از به پایان رسیدن سال مالی و مالیاتی انجام دهید. در این صورت زمان کافی جهت اصلاح اظهارنامه را خواهید داشت.
  • ثبت و تکمیل اطلاعات مربوط به اظهارنامه باید بدون کوچک‌ترین خطا انجام گیرد. در نتیجه شما باید یک سیستم مالی یکپارچه و بدون خطا داشته باشید. در اختیار داشتن یک حسابدار خبره می‌تواند در این زمینه کمک زیادی به شما نماید.
  • در صورتی که میزان درآمد شما نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته باشد می‌توانید از تخفیفات پرداخت مالیاتی استفاده کنید. به این صورت که به ازای هر ۱۰ درصد افزایش درآمد سالیانه یک درصد تخفیف دریافت می‌کنید. این تخفیف تا سقف ۵ درصد قابل اجرا است.
Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید